Sparc Groups dotterbolag HMP Ventilation är Gasellföretag 2023

Sparc-bolaget HMP Ventilation nåddes i förra veckan av att man blivit utsedd till Gasellföretag 2023. Utmärkelsen är ett initiativ av Dagens Industri med syfte att lyfta fram Sveriges snabbaste växande företag. Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

När vi träffar grundaren och bolagets VD Henrik Persson möts vi av ett stort leende. Utmärkelsen är något Henrik alltid har sett upp till och haft som mål att nå under många år som företagare.

– Såklart väldigt roligt. Av alla utmärkelser så är Di Gasell i en klass för sig. Att vara med bland 600-700 bolag som erhåller utmärkelsen årligen av Sveriges dryga 600.000 aktiebolag är givetvis speciellt och något som har varit ett, av många, delmål, säger Henrik.

Henrik grundade HMP Ventilation 2008 tillsammans med sin far. Fram till 2016 arbetade man åt andra ventilationsföretag på deras entreprenader. Viktiga år om man frågar grundaren själv som är tacksam att fått börja ute på fältet, något han har stor nytta av idag.

2020 klev Henriks pappa av och han fortsatte som ensam ägare. 2021 och 2022 spetsades bolaget med ytterligare kompetens och kontoret växte. Detta bidrog till att man kunde ta sig an ännu fler entreprenader. Sedan januari 2023 är man en del av Sparc Group.

– Det känns motiverande att tillhöra något större där man värnar om entreprenörsandan och lägger stor vikt vid den personliga utvecklingen. HMP passerar i år 30 Mkr i omsättning och vi ska växa ytterligare nästa år, även om det är lite skakiga prognoser för branschen framgent säger Henrik.

Hur lyckas man då med bedriften att bli ett Gasellföretag. För Henrik och hans kollegor på HMP handlar det främst om fokus på kundnöjdhet och prismedveten för att få återkommande kunder.

– Vi har de nycklar som krävs för att konkurrera på en oerhörd tuff marknad med många aktörer samtidigt som vi kan leverera resultat. Kundnöjdhet i kombination med prismedvetenhet. Tack vare detta så blir det fler samarbetspartners som blir återkommande årligen. Jag är grymt nöjd och stolt över mitt team och jag vill verkligen betona att vi har gjort detta tillsammans, avslutar Henrik.

Presskontakt

Oscar Wilhelmsson

oscar.wilhelmsson@spracgroup.se
Se alla nyheter

© Sparc Group, Org nr. 559320-0347