Sparc Group hjälper fastighetsägare att ställa om i samband med ny lagstiftning från EU

Den 24 augusti 2023 träder RoHS-direktiv från EU i kraft. Detta medför att ca 17 miljoner armaturer kommer behöva bytas ut i fastigheter runt om i Europa under de kommande fem åren.

RoHS-direktivet som är en förkortning av Restriction of Hazardous Substances är en del av EU:s mål att fasa ut onödiga kemikalier som är skadliga för miljön. Grunden till lagstiftningen är att ljuskällor som innehåller stora mängder kvicksilver kommer att förbjudas och många byggnader måste uppgradera sin belysningsanläggningar inom de närmsta åren. Att ersätta konventionella armaturer med högkvalitativ LED-belysning leder till minskad påverkan av miljön och en kostnadseffektivisering för fastighetsägare.

– I samband med att lagen snart träder i kraft ser vi en ökad efterfrågan på byte av belysningsanläggningar. I takt med att efterfrågan ökar minskar tillgången på godkända ljuskällor, därför kan det vara klokt att redan nu planera för ett byte innan priserna stiger och lagen träder i kraft, säger Mats Widsing Affärsområdeschef El.

Sparc Group tillhandahåller lagerhållning och leverantörer på godkända ljuskällor och erbjuder en helhetslösning med kalkyl och byte till ny belysningsanläggning från Malmö i söder till Falun i norr.

Har du behov av att genomföra ett byte av belysningsanläggning, varmt välkommen att kontakta någon av våra elbolag inom Sparc Group.

Presskontakt

Erik Björklund

erik.bjorklund@sparcgroup.se
Se alla nyheter

© Sparc Group, Org nr. 559320-0347