Sparc Group genomför plattformsförvärv med fokus på infrastruktur

Sparc Group stärker upp med spetskompetens inom infrastruktur och underhåll för järnväg. Näst ut att bli en del av Sparc Group är KraftKisarna från Vallentuna.

Tidigare idag meddelade Sparc Group att de passerar 2 miljarder i omsättning sedan starten 2021 i samband med att man förvärvar bolag nummer 80 i ordningen. Ett strategiskt plattformsförvärv för Sparc Group som innebär att man tar en ny position inom infrastruktur och järnväg.

– Genom att få med sig KraftKisarna som tydligt plattformsförvärv i Sparc Group så får vi in ett bolag med spetskompetens inom järnväg och tydlig positionering inom infrastruktur. Vi ser fram emot att växa KraftKisarna vidare tillsammans med oss, säger Erik Björklund VD Sparc Group.

KraftKisarna AB grundades 2016 och har sedan starten fokuserat på projekt inom olika typer av installationer samt underhåll av järnvägar och tågstationer runt om i Sverige. Bolaget utför kompletta elinstallationer inom infrastruktur, spår, belysning och kraft inom spårnära miljöer som gång och cykelvägar samt välkomnande grönområden. Under 2023 hade man en kraftig tillväxt då bolaget ökade omsättningen med 100 miljoner gentemot föregående år.

– Vi tror på Sparc Groups koncept och personkemin kändes rätt redan från början. Det ska bli roligt att växa bolaget vidare med de stöd vi nu kan få tillsammans med Sparc Group, säger Thomas Kari grundare KraftKisarna.

Förvärvet innebär att Sparc Group passerar 2 miljarder i omsättning och 1000 medarbetare och man förväntas presentera ytterligare förvärv innan sommaren.

– Några veckor kvarstår innan sommar och semester och som det ser ut nu förväntas vi kunna välkomna fler bolag till Sparc Group innan sommaren, avslutar Erik Björklund VD Sparc Group.

Om Sparc Group
Sparc Group AB (publ) är en entreprenörsdriven koncern som samordnar och förvärvar bolag inom installationsbranschen. Sedan starten 2021 har man förvärvat 80 bolag inom VVS, el, nät, projekt och säkerhet. Med 1000 medarbetare verkar man idag från Malmö i söder till Falun i norr med huvudkontor i Göteborg. Tillväxten sker utifrån en gemensam drivkraft av ständig framåtrörelse där människans välmående och utveckling sätts i fokus. Visionen är att med stort hjärta skapa Sveriges mest hållbara arbetsplats i installationsbranschen.

Presskontakt

Oscar Wilhelmsson

oscar.wilhelmsson@sparcgroup.se
Se alla nyheter

© Sparc Group, Org nr. 559320-0347