Sparc Group förvärvar prisbelönt UF-företag

Sparc Group presenterar ett strategiskt förvärv för att stärka upp med kompetens inom rekrytering och attrahera fler unga till installationsbranschen. Näst ut att bli en del av Sparc är Emploify AB.

Emploify AB är ett resultat av ett framgångsrikt UF-företag. Sobb UF med Taufeeq Saleh i spetsen vann tidigare i år Årets UF-företag under den nationella UF-mässan i Stockholm. Nyss hemkommen från EM där man tog hem en hedervärd andra plats. Nu har man tagit steget från UF till AB och man väljer att göra det genom en gemensam satsning tillsammans med Sparc Group.

– Med hög efterfrågan och ständig tillväxt ökar behovet av kompetens och rekrytering för våra bolag. Genom förvärvet av Emploify AB får vi möjlighet att dels visa att vi investerar i entreprenörskap på riktigt samtidigt som vi täcker ett viktigt behov, säger Erik Björklund VD Sparc Group.

Taufeeq Saleh, Kristian Westfeldt och Viktor Karlsson vann ”Årets UF-företag” under SM i Ung Företagsamhet i maj med deras egenframtagna app som hjälper unga in på arbetsmarknaden. Under sommaren har de arbetat hårt för att finslipa rapporter och pitch på engelska inför EM i Istanbul där de placerade sig på en andra plats. Nu väljer UF-företagets egen VD Taufeeq Saleh att ombilda bolaget till ett AB och satsa vidare på affärsidén.

– UF-året har gett mig inspiration till att våga fortsätta satsa på vår app och affärsidé. Att göra det tillsammans med Sparc Group känns inspirerande och ger mig både organisatoriska fördelar och ekonomiska förutsättningar att kunna göra det med en riktigt bra start, säger Taufeeq Saleh VD Emploify AB.

Idén om en egen app som skulle hjälpa unga in på arbetsmarknaden föddes ur egen erfarenhet. Taufeeq har under åren mött utmaningar att hitta sommarjobb med tron om att hans namn gett honom sämre förutsättningar p.g.a utländsk bakgrund. Appen skapar förutsättningar för att bryta dessa fördomar och matchar företag med unga arbetssökande in på arbetsmarknaden. Sedan starten har plattformen hjälpt över hundra ungdomar ut i arbete.

– Vi tror på affärsidén brett i flera branscher och växa bolaget, inte minst inom installationsbranschen där vi ser stora möjligheter att attrahera unga till sommarjobb och lärlingsjobb i koncernen, säger Erik Björklund VD Sparc Group

För Sparc Group innebär satsningen också att främja ungt entreprenörskap. Som nära partner och UF-hjälte till Ung Företagsamhet vill man gå först i ledet och investera och satsa på unga entreprenörer.

– Jag är den som gått igenom flest UF-företag i Sverige genom åren, och hade förmånen att lyssna på en av de mest imponerande pitcherna hittills under mässan i samband med juryarbetet för Årets UF-företag. För oss känns det både roligt och naturligt att lyfta fram duktiga ungdomar som visar hög mognadsgrad när det kommer till entreprenörskap, säger Magnus Helgesson Vice VD Sparc Group.

Förvärvet innebär att Sparc Group är det första bolaget någonsin som förvärvar ett UF-företag och man hoppas kunna inspirera fler ungdomar att våga satsa på sina affärsidéer efter gymnasiet.

Sparc Groups marknadschef Oscar Wilhelmsson som själv gjort resan från UF till AB direkt efter gymnasiet kommer ha en rådgivande roll och hjälpa Taufeeq och Emploify AB i samband med satsningen.

– Det ska bli kul att följa Taufeeq på den fortsatta resan och hjälpa Emploify AB ut på marknaden. Med den egna erfarenheten att gå från UF till AB kan jag förhoppningsvis bidra med insikter som blir värdefulla på den fortsatta resan för Taufeeq, avslutar Oscar Wilhelmsson Marknadschef Sparc Group

Om Sparc Group

Sparc Group består idag av 65 bolag och har som ambition att samordna installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom VVS, el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem. Idag verkar man från Malmö i söder till Falun i norr.

Presskontakt

Erik Björklund

erik.bjorklund@sparcgroup.se
Se alla nyheter

© Sparc Group, Org nr. 559320-0347