Rörteknik i Farsta AB blir en del av Sparc Group

Sparc Group välkomnar Rörteknik i Farsta AB samt dotterbolag VVS Söderort Rickard Granquist AB. Förvärven är Sparc Groups största förvärv sedan starten och nummer femtiotre och femtiofyra i ordningen.

– Bortsett från att det är vårt största förvärv hittills kommer det in två bolag med hög kompetens och gott ryckte i branschen som bidrar till att vi kan fortsätta utvecklas tillsammans, säger Erik Björklund grundare och VD Sparc Group.

Rörteknik i Farsta AB är idag en av de ledande VS-installatörerna i Stockholmregionen. Med en unik samarbetsförmåga bedrivs verksamheten inom installationsbranschen där man erbjuder sina kunder utformning och installation av tekniska rörsystem för värme, kyla, sanitet och medicinska gaser.

Rörteknik i Farsta AB har haft många intressenter efter sig senaste året men valet på Sparc Group föll naturligt menar Per Nordén.

– Sparc tänker nytt. De andra bolagen i branschen köper upp företag för att införliva dess i sina egna organisationer, medan Sparc förvärvar bolag med fokus på att nå långsiktig utveckling för både människorna och bolagen, säger Per Nordén delägare Rörteknik i Farsta AB.

Under de senaste åren har bolagen haft en stabil tillväxt och lönsamhet och vid tillträdesdatum är man totalt 57 medarbetare med en årlig omsättning på ca 130 miljoner.

– Redan vid första mötet fick vi en känsla att Sparc sticker ut i branschen och tar sig an uppgiften på ett annat sätt jämfört med andra aktörer i branschen. Det finns en helhet med bland annat en utbildningsakademi och fokus på humankapitalet som tilltalade oss. En filosofi som vi vill vara en del av och fortsätta växa tillsammans med säger Patric Lindberg delägare Rörteknik i Farsta AB.

Förvärvet innebär att Sparc Group nu är totalt femtiofyra bolag i gruppen med över 650 medarbetare.

– Vår längsta förhandling i Sparcs historia och det är fantastiskt hur mycket kunskap grundarna besitter i branschen som hela vår koncern nu får åtnjuta, avslutar Magnus Helgesson vice VD Sparc Group.

Om Sparc Group
Sparc Group består idag av 55 bolag och har som ambition att samordna installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom VVS, el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem. Idag verkar man från Malmö i söder till Falun i norr.

Se alla nyheter

© Sparc Group, Org nr. 559320-0347